CTIEZ'S BLOG

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, 6 November 2014

eSell Shaklee Memudahkan Pembelian Vitamin Shaklee

with 0 CommentApa itu eSell?

eSell ialah ‘Ordering Online System’ yang membolehkan para peminat Shaklee membeli terus pembelian menerusi online dari laptop, pc atau smartphone. Semua transaksi pembelian hanya sah melalui penggunaan kad kredit atau kad debit. Sangat mudah dan pantas tanpa perlu menghubungi pengedar Shaklee lagi.
 
Bagaimanakah caranya eSell ini?

Katakan kita memilih untuk order online. Click icon seperti gambar di atas atau klik link yang disediakan untuk setiap entry tentang produk. Selepas klik link tersebut, kita akan dapat akses ke paparan seperti gambar di bawah. Pilih Bahasa dan bolehla baca apa yang tertera ataupon Kita terus klik option 'Agree' atau ‘setuju’ dan button 'Next' atau ‘Seterusnya’ untuk prosedur seterusnya.


 
Kemudian kita akan dapat lihat paparan beberapa produk seperti gambar di bawah. Pastikan kuantiti yang dipilih betul. Diingatkan juga hanya tanda atau ‘tick’ produk yang dimahukan sahaja. Anda masih boleh untuk ‘un-tick’ barangan yang tidak diperlukan. Setelah memastikan total amount betul, terus klik button 'Checkout'.Kita mesti mengisi maklumat yang betul pada paparan seperti gambar di bawah. Ini bagi memudahkan proses penghantaran barang dilaksanakan dengan cepat dan tepat. Pastikan alamat penghantaran dan nombor handphone betul. Proses penghantaran mengambil masa 3 hari bekerja melalui Gdex. Sila klik 'Continue' atau 'Teruskan' untuk ke paparan seterusnya.
 Kita akan dapat melihat di skrin 'Please confirm your order' atau 'Sila Sahkan Pesanan Anda' seperti gambar di bawah. Jika kita telah berpuas hati dengan segala maklumat yang dipamerkan, sila sahkan dengan klik button 'Proceed for Payment' atau 'Teruskan untuk Bayaran'.Kita boleh membuat pembayaran menggunakan kad kredit atau kad debit. Key in segala maklumat yang dikehendaki seperti gambar di bawah. Kemudian klik button 'Confirm Payment' atau 'Sahkan Pembayaran'.Janga lupa untuk klik 'Print Order' seperti gambar di bawah dan simpan untuk perisai kita jika berlaku kesulitan dengan pembelian nanti. Manalah tahu kan...

 

Tahniah, anda kini telah berjaya membuat transaksi eSell yang mudah! ;-)
Terima kasih kerana membaca eSell Shaklee Memudahkan Pembelian Vitamin Shaklee.

No comments:

Post a Comment

Visitors

Connect With Us

Popular Posts

My Blog List

Search This Blog